Wat een bende - Reisverslag uit Dakar, Senegal van Dennis Lamboo - WaarBenJij.nu Wat een bende - Reisverslag uit Dakar, Senegal van Dennis Lamboo - WaarBenJij.nu

Wat een bende

Door: Dennis

Blijf op de hoogte en volg Dennis

07 November 2007 | Senegal, Dakar

Hallo Allemaal,

Vandaag het laatste berichtje voor de oversteek. We waren in Dakar vandaag. Wat een bende, ik snap niet dat tientallen mensen, op motoren, in auto’s en in vrachtwagens zo’n moeite doen om hier elk jaar te komen.

Het moment dat je vanaf de gangway stapte stond je ongeveer totaan je enkels in de zwarte rotzooi, en het stonk er aardig. En als ik zeg dat het stinkt, geloof het dan maar.

Voordat je van het haventerrein af was waren er natuurlijk al enkele personen die een taxi aangeboden hadden, maar dat vonden we niet nodig, we zouden een rondje lopen, en dat was het. Buiten de poort waren er niet erg veel blanken, en als je blank bent heb je geld, dus als je blank ben zal je wel iets willen kopen. Tenminste, zo denken ze hier denk. Na 25 meter liep er een half peleton negers achter ons aan met petjes, t-shirts, beeldjes, horloges, armbandjes, en weet ik wat. Weer een ander kon wel wat hoeren en een goedkoop hotel regelen, en de ander zag het wel zitten om de hele stad te laten zien, want hij kende iedereen. Uiteraard was er ook nog een die dacht dat hij aan Hollanders wel een beetje wiet kwijt kon.

Die gasten waren alleen zo vervelend dat we het na een kort rondje wel weer gezien hadden. Naast het schip was een marktje, en daar hebben we toen ook nog een beetje rondgelopen. Als er dan een oude kerel die eruit ziet als een of ander stamhoofd ineens: ‘ehhe holland, iek kan nederland, allez goeowd’ zegt, is dat toch wel geinig.

Maargoed, we gaan nu onderweg naar Brazilië, en op de evenaar is er uiteraard een of ander ritueel. Ik geloof dat ze me kop kaal gaan scheren, en dat is ook wel het laatste waar ik me druk om maak. Voordat ik thuis ben heeft het toch wel weer de gewenste lengte, ik moet alleen uikijken dat me kop niet verbrand. Anderen schijnen dat trouwens een iets groter probleem te vinden.

Maargoed, dat was het weer, en tot een volgend bericht,
Groeten Dennis

• 08 November 2007 - 14:27

Monica:

Aaaight!! :O
    Gaa je owk kaal broertje :p Nja jij blij ;) als je het elke keer laat doen ben je weer helemaal hip hier in nederland ;) tegenwoordig gaat iedereen kaal hier lijkt het af en toe wel!!

Margoed je gaat dus niet aan Dakar mee doen ;) beetje flauw van je hoor!! Ook dat je niet eens wat van die poppetjes ging kopen :P ahw nee grapje (Y)

Maarja nog een maandje heah ;) geniet er nog mr ff van want als je hier bent dan weet je alweer wrom je het daar zo leuk vond *lol

-xxx-Jes van je zussiej

• 08 November 2007 - 15:59

Mama:

Nou nou, dat klinkt heftig. Ben benieuwd wat ze met je uit gaan spoken. Ik zou nog maar ergens een zonnebrandje factor 50 gaan scoren dan.
    Ik begrijp dat jij je niets hebt aan laten smeren? Knap hoor, om al die zielige mensen te kunnen weerstaan, stevige schoentjes.
    Succes dan maar de komende tijd.

• 08 November 2007 - 16:40

Papa:

Hoi Dennis.
    Goed van jou dat de Dakarrianen jou niets hebben kunnen aansmeren. Heb je je schoenen wel goed geveegd voordat je weer aan boord ging want anders ben weer jij het die zwarte afdrukken op het tapijt hebt achtergelaten. En een Dakar rit zit er dus voor jou niet in. En als dat nou eens op skeelers zou zijn, wat dan?
    Wat die kale kop aan gaat had ik ook niet verwacht dat jij je daar druk over zou maken. Zorg dat je een lege fles hebt tegen die tijd. Daar kan je dan je 'haar'mee kammen. Ben benieuwd of dat kaal scheren het enige is of dat er nog meer staat te gebeuren tijdens de oversteek. Ik ga er van uit dat je kwa weer een rustige oversteek zal heben of liggen er een paar orkanen op de loer?Op de Noordzee gaat het in iedergaval wel flik waaien. Boven Schotland staat er nu, donderdag middag, NW 10 tot 11 en voor de kust komt het tot NW 8 en in het noorden NW 9. Dat samen met bijna springvloed is er langs de hele Ned. kust dijkbewaking ingesteld en gaat misschien ook de waterkering in de Waterweg dicht. Dat is sinds 1976 niet meer gebeurd. De verwachtte verhoging kan op sommige plaatsen het peil van 1953 met de ramp in Zeeland benaderen. Op de Noordzee verwachten ze golven van 10 meter.
    Nou jongeman, een goede oversteek en smeer ze.

Papa

• 09 November 2007 - 08:13

Je Nicht DAAN:

Hi Dennis
    Wat een avonturen allemaal, spannend hoor! Ik wens je nog een goede vaart en ik blijf je volgen...hahaha! Want je schrijft errug leuk!
    Kus van je nicht