Olie tappen
Door: Dennis
Blijf op de hoogte en volg Dennis
30 September 2007 | Griekenland, Piraeus
Vandaag weer een berichtje uit Piraeus. Vandaag ga ik dan weer naar de brug voor een tijdje.
Twee dagen terug ben ik samen met de 4de wtk in Alexandrië de stad in geweest. En waar alle toeristen naar rechts gaan, gingen wij naar links. Daar kwamen we op een of andere markt waar je eten kon kopen enzo. Al het vlees lag daar lekker open en bloot, met duizend vliegen eromheen. Ook echt alles was te koop, alle ingewanden, kop, maakt niet uit. Ook was er natuurlijk nog een knokpartijtje, want zo werkt het daar volgens mij als je het niet eens word over de prijs.
Natuurlijk kwam er iemand naar ons toe of we niet ff bij hem iets kwamen drinken. Aangezien ik weinig zin had 5 dagen aan de schijt te gaan heb ik dat maar niet gedaan. Het was wel een volhouder, want pas na 300 meter gaf die kerel op. Hij kon alles regelen, koffie, thee, bier, maakt niet uit. Het was dan wel rammadan, maar business is business.......
Aan de andere kant van de cruise terminal lag het marinefregat De Ruyter. Die jongens moeten natuurlijk ook vakantie vieren.
Ook hadden we nog een klein probleempje met de voortstuwing gister. Er moest even 125 ml olie getapt worden uit beide stuwblokken. (dit zijn de dingen die ervoor zorgen dat als de schroef draait het schip naar voren gaat, en niet de as het schip in komt) Het kleine beetje olie bleek genoeg de oliedruk te laten dalen onder het minimum, zodat het controlesysteem de voortstuwingsmotoren afgooide.
Gelukkig zaten we op zee, dus is er niks gebeurd.
Dit was het,
De groeten
30 September 2007 - 20:33
Sabje:
Mensen met een zwakke maag moesten daar maar even niet lopen;) heel veel suc6 op de brug...
-xx- -
01 Oktober 2007 - 20:51
Rob:
Hee Dennis! Alles goed daar op de RTDM zonder mij?;) Leuke verhalen. Tot over een paar daagjes.
Rob -
02 Oktober 2007 - 11:20
Jan Kok:
Hallo Dennis,
Een berichtje van je oude meestertje. Het gaat wel goed met je, zo te zien.