Indonesië onafhankelijk - Reisverslag uit Warnemünde, Duitsland van Dennis Lamboo - WaarBenJij.nu Indonesië onafhankelijk - Reisverslag uit Warnemünde, Duitsland van Dennis Lamboo - WaarBenJij.nu

Indonesië onafhankelijk

Door: Dennis

Blijf op de hoogte en volg Dennis

19 Augustus 2007 | Duitsland, Warnemünde

Hallo,

Nog even snel een berichtje vanuit Warnemunde voordat ik weer op wacht moet. Gister was het de Indonesische onafhankelijksheids dag, en omdat hier nog wel wat Indonesiers aan boord zitten, moest dat dus gevierd worden.

Om 10 uur smorgens werd iedereen in uniform verwacht op het A deck waar een ceremonie plaats zou vinden. Ik had iets heel feestelijks verwacht, maar uiteindelijk was het ongeveer hetzelfde als de dodenherdenking bij ons. Het enigste wat miste, was de krans en de bloemen. Na een hoop gebrabbel, de vlag die gehesen was, en het volkslied waarbij alle Indonesiers toch iets meer meezingen als dat de spelers van het Nederlands elftal gemiddeld doen, was het toch tijd voor koffie.

Vandaag gingen de festifiteiten verder. Er waren Oud-indonesische spelletjes op de kade zoals zaklopen en touwtrekken. Natuurlijk moest ik ook met de dekofficieren meedoen met touwtrekken, maar wij vlogen er als 2de uit, omdat we niet van de machinisten konden winnen. Tot mijn verbazing hadden we nog wel 1 van de 3 trekken gewonnen, en daarna was iedereen ook of buiten adem, of had al last van een verrekt spiertje in zijn kuit. Wat een sporters.....

Voor mijn verslag ben ik nu bezig met stabiliteit. Dus ook het vergelijken van berekende en ware diepgangen. Toen ik eens verder keek bleek dat er een kleine 40cm verschil tussen deze 2 zat. Bij JR shipping was 15cm toch echt al een enorm verschil, en wou men graag weten waar dit vandaan kwam. Onze engelse 2de vond het niet zo’n probleem dat we bijna 40cm dieper lagen dan berekend, want dit was bekend. Voor de duidelijkheid, 40 cm is hier ruim 2200 ton....

Ik ben nu net klaar met wachtlopen. Het was weer druk met vanalles en nogwat invullen, en ik heb dan ook eigenlijk geen flauw idee van wat er allemaal buiten gebeurd is. Maar zo gaat dat vaker.

Tot het volgende bericht,

Dennis

• 19 Augustus 2007 - 07:29

Tante Anneke:

Goedemorgen Dennis,

Je hebt steeds weer leuke verhalen te vertellen. Toch wel een gewaarwording wat jij allemaal meemaakt. Momenteel zijn hier in de omgeving allerlei feesten aan de gang. Afgelopen week in Rijnsburg vanwege het bloemencorso, Noordwijk met zijn draverij op de boulevard, Katwijk-binnen heeft nu 10 dagen feest. Daarna de traditionele Valkenburgse Paardenmarkt. Ik doe het wat rustiger aan, maar de jongelui genieten overal van.
    Ik ga nu voorbereiden voor mijn vakantie naar Afrika.

Anneke

• 19 Augustus 2007 - 17:43

Moon:

Haaaij bruder..!
    Gezellig zo dan.. die dodenherdenking-isch vrijheidsfeest gedoe :p (snap je wel tog?) maarja zit je wel wat te zeggen over het touwtrekken daar :-p maar touwtrekken koninginnendag dit jaar was ook niet echt een enorm succes tog? dusja ;-) je kan nie alles hebben..
    Maarja ik heurt wel weer van je tog..!
    Ajuuuuss -xx- je zus(je)